mandag den 24. september 2007

Hurra jeg er igennem 23 ting...

Hurra! Jeg er færdig med 23 ting og en del klogere på alle de nye sjove web 2.0 services derude... Jeg synes det har været et spændende omend tidskrævende forløb, og jeg føler mig ret godt med på den nye bølge af webbrugere. Det er faktisk ret fedt at kende disse muligheder og kunne snakke med om de nye muligheder på nettet. Her og nu har jeg mest haft noget ud af det på det private plan; dvs. services jeg kan bruge i min fritid. Men der er da også nogle af dem, som vil komme mine arbejdsprocesser og -opgaver til gavn.

Jeg har lavet en evaluering trin-for-trin hernedenfor:

Blog
Min absolutte yndlingsting ved 23 ting! Det er så sjovt at have sin egen blog (=hjemmeside), noget jeg har villet i lang tid. Jeg bruger den rigtig meget (ved dog ikke hvor mange der læser den), også udover 23 ting. Den fungerer både som en form for vindue til mit liv (det jeg vælger at vise selvfølgelig) og en indgang til alle de ting, jeg har oprettet mig i på nettet.

RSS-feeds
Her valgte jeg uden at blinke Google-reader. En fin service for dem, der vil have overblik, men jeg bruger den slet ikke. Jeg er ret målrettet, når jeg søger info på nettet og hopper blot hen på de sider, jeg søger opdates på - fremfor at bruge en RSS-reader.

Messenger
Messenger har jeg brugt i lang tid, før 23 ting startede. Det er et helt uundværligt kommunikationsværktøj i min fritid især. Nem og uforpligtende måde at kommunikere med andre på - og så kan man gå lidt frem og tilbage til, mens man laver andre ting. Og så er det jo helt gratis at ringe til sine venner.

Flickr
En god service for os, der elsker at belemre vores venner med billeder fra ferien/festen/hunden ... På denne måde kan de selv vælge/fravælge at se ens billeder. Det er især fedt, mens man er ude at rejse, hvis man vil dele sine oplevelser med dem derhjemme. Jeg bruger den jævnligt, men synes der er store begrænsninger i systemet mht antal billeder og mapper. Håber det ændrer sig med tiden.

LibraryThing
Sådan en service har jeg drømt om i årevis, har normalt et sted i computeren hvor jeg gemmer oplysninger om læste romaner. Jeg har ikke brugt den så meget endnu, men er sikkert en ting jeg også vil bruge fremover. Dog kan vi måske være så heldige at Litteratursiden.dk laver noget lignende i fremtiden...

Blogmusik
Endnu en favorit, som jeg stadig bruger!!! Jeg synes det er så smart at kunne udvælge sine egne sange og så bare logge ind og lytte med. Her i sommerferien da jeg var på ferie, kunne jeg lige logge på i Paris og høre min yndlingsmusik under en hyggelig middag. Jeg har været helt vild med Blogmusik og samtidig fravalgt Lastfm (hvor jeg også oprettede mig), da den er en alt for forvirrende side! Og det fedeste er da at logge ind på en blog med musik!!

Billedgenerator
En service jeg har været lidt neutral overfor, måske fordi jeg ikke har behovet, når jeg kan bruge andre billedbehandlingsprogrammer på min computer i stedet... Har jeg misforstået noget...?

Vod:pod
Ok service, som direkte ledte mig over i YouTube, hvor jeg har hentet mine videoklips til min blog. Jeg havde nærmest glemt den igen, og jeg vil nok ikke umiddelbart lige hoppe ind på den fremover (jeg ville nok bare vælge YouTube).

Second Life
En fuser! Jeg er ikke kommet rigtigt ind i Second Life, og har haft nogle tekniske problemos. Derfor kan jeg ikke rigtig udtale mig om, hvad jeg synes om det.

Del.icio.us
Hmmmm en service jeg lykkeligt havde glemt igen! Dvs. jeg har ikke brugt den længe. Smart ide at kunne se sine favorites hvorsomhelst, men irritende at man er nød til at logge ind og at den fylder i ens header. Dvs. jeg gider ikke logge ind hver gang, og bruger jo normalvis kun mine favoritter derhjemme og på arbejdscomputeren. Men smart hvis man er ude at rejse el.lign. Også fint at man kan finde andre sider via den sociale dimension i det...

Technorati
Jeg har ikke brugt T. siden oprettelsen og har egentlig heller ikke savnet den. Var lige og tjekke for at få genopfrisket hvad den handler om, og det er selvfølgelig en fin måde at følge med i vennernes blogs på - på en overskuelig måde. Men igen må jeg sige no thanks, samme begrundelse som ved del.icio.us.

Wikis
Har besøgt Wikipedia i dansk udgave. Vil gerne bruge wikis fremover, men har ikke selv været inde og tilføje noget. Også fint at man kan se tidligere udgaver!

Google-docs
Smart arbejdsredskab, især når der er flere skribenter. Jeg har dog ikke helt regnet ud om det er smart nok, hvis man gemmer dokumenter på sin computer også løbende (flere versioner-problematikken).

iGoogle
Smart! Faktisk rigtig smart, og egentlig også lidt det samme som Del.icio.us med ens favoritlinks ... Jeg bruger den dog slet ikke pt, da min startside hjemme er min postkasse i stedet. Og på arbejdet har vi jo en anden arbejdsrelateret side.

Podcasts
Kendte til podcasts i forvejen, men har aldrig selv lagt stemme til. Nok ikke noget, jeg vil bruge ret meget selv fremover. Men man bruger det jo helt automatisk mange steder på nettet (fx radioprogrammer) uden selv at vide det...

YouTube
Som tidligere nævnt sjovt og underholdende, men ikke relevant i mit arbejde!

Odeo
Jeg fik mig oprettet, men systemet frøs hele tiden fast, så jeg har stort set ingen erfaring med Odeo.

Snip snap snude ...

2 kommentarer:

Sara Jørgensen sagde ...

TILLYKKE med det færdige 23 ting program - og tak for evalueringen. Held og lykke med lodtrækningen på fredag.

Lines Blog sagde ...

Hej Sara,

Jeg vil lige tilføje til evalueringen, at jeg synes vi skulle tage 2life op extraordinært, tror mange har haft problemer med det, og det er jo iflt. nogle fremtiden. Jeg vil i alt fald gerne indgå i en gruppe, hvor vi sammen finder ud af de forskellige features...