fredag den 6. maj 2011

Lakrids creme brulee i selskab med jordbær med hvid chokolade og lakridsdrys


Perfekt kombination hvis jeg selv må sige det... Er allerede blevet en favoritdessert i mit køkken!

Lakrids creme brulee i selskab med jordbær med hvid chokolade og lakridsdrys
(4-5 personer)

Lakrids creme brulle:
5 dl piskefløde
4 pasteuriserede æggeblommer
75 g sukker
1 tsk rå lakridspulver
Rørsukker til "låget"

Jordbær med hvid chokolade og lakriddrys:
1 bakke flotte store jordbær
100-150 gram hvid chokolade
Rå lakridspulver


Hæld fløden i en tykbundet gryde og varm den op til kogepunktet. Skru ned for varmen så fløden ikke koger. Pisk sukker og æg skummende og hæld den i fløden mens der piskes godt. Tilsæt lakridspulveret. Fortsæt med at røre til massen er tyknet. Hvis det går lidt langsomt kan der skrues op for varmen igen (men det må ikke bulderkoge).
Hæld massen i 4-5 ramekiner/små ovnfaste skåle. Lad den stå til boblerne har lagt sig lidt.
Bages i vandbad i ovnen ved 140 grader i 40-50 minutter til massen føles fast men ikke helt gennembagt. Afkøl skålene på køkkenbordet og sæt dem herefter på køl med film over i nogle timer.
Ved servering drysses et jævnt tyndt lag rørsukker over creme bruleen og karamelisér dem med en bunsenbrænder.

Vask jordbærrene og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Lad toppen blive siddende. Chokoladen smeltes i vandbad. Dyp jordbærrene i chokoladen og sæt dem på et stykke bagepapir, hvorefter de drysses med lakridspulver.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Household Renovators-beware!

Look at my page: sedimentation