Hvis du gerne vil lave noget anderledes og overraskende som forret til grillfesten, så er "Melonsuppe med mynte og chili med feta-bruchetta" lige sagen. Jeg var selv skeptisk til en start ved tanken om kold (frugt-)suppe som forret, men hold op hvor smager det svalende, pikant, sødt og lidt bidsk som optakt til grillmad. Bruchettaen med feta giver et godt modspil i form af konsistens og "salthed". Og så gør det jo ikke noget at det er en ret fedtfattig og kødfri forret!
Melonsuppe med mynte og chili med feta-bruschetta
4 personer
1 kg moden melon efter eget valg, f.eks. vand-, honning-, galia- eller netmelon
½-1 tsk hakket rød chili
1 håndfuld friske mynteblade
45 g (ca. 2 spsk) ahornsirup
ca 4 tsk citronsaft
1 nip salt
Bruschetta:
4 skiver grahamsbrød eller italiensk hvedebrød a 50 g
75 g god 40% fetaost
4 x ½ tsk olivenolie **
Blend melonkød med chili og mynte. Smag til med sirup, citronsaft og salt. Sæt på køl, til den skal serveres.
Rist brødet, læg tynde skiver feta derpå og dryp med olivenolie.
**Jeg brugte netmelon, ½ gange mere citronsaft og 1 tsk chili. Sidstnævnte skal man liiige været lidt varsom med, da chili smager mere igennem, når det blendes og får lov at trække.
(opskriften er kogebogen "Suverænt sundt" af Sonja Bock og Tina Scheftelowitz)
1 kommentar:
Pas endelig som altid på med chili. Jeg brugte 1/4 tsk.meget finthakket, men da det er til gæster valgte jeg at " fortynde" med yderligere 1/2 melon. Havde ikke lige ahornsirup men brugte honning. Fin suppe:)
Send en kommentar