søndag den 20. marts 2011

knæk knæk knæk


Super lækre knækbrød (jeg ikke selv kan tage æren for).

Lige efter de kom ud af ovnen, kunne jeg ikke dy mig ... og foråd mig i dem :-) De er virkelig lækre, nemme at lave og fuld af sunde kerner (godt til et mellemmåltid). Jeg vil klart anbefale at tilsætte ost som det foreslås i opskriften, da det lige giver det sidste pift. Hvis man puttede måske 2-3 håndfulde ost i, kunne de udemærket gå som velkomstsnak til fx en kold øl tænker jeg.


Malles knækkerier
ca. 25 stk.
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
3½ dl hvedemel
2 dl vand
1 1/4 dl smagsneutral olie
1 tsk bagepulver
2½ tsk groft salt
Evt: en god håndfuld reven ost (jeg brugte rød primadonna)

Rør alle ingredienser sammen. Dej dejen i 2 portioner. Hver portion rulles ud mellem to lag bagepapir. Fjern det øverste lag og skær dejen i den størrelse, man ønsker knækbrødet skal have. Bag knækbrødet ved 200 grader i 15-20 minutter til det er gyldent. Del knækbrødet i de forskårne stykker og lad dem afkøle på rist.

Opskriften er fra kogebogen "Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne" af Sif Orellana.

Ingen kommentarer: