lørdag den 16. april 2011

Mexicansk kanelkage


Mexicansk kanelkage

Denne banankage er bare himmelsk - prøv den og du vil aldrig lave andre banankager mere! Smager fantastisk til en kop kaffe!

130 g. chokoladespåner
150 g. brun farin
2 tsk. stødt kanel
100 g. blødt smør
150 g. sukker
1 stort æg
2 moste bananer
2 spsk. crème fraiche (jeg brugte yoghurt)
1 spsk. fløde
200 g. mel
¾ tsk. bagepulver
¾ tsk. natron
½ tsk. salt


Sæt ovnen på 175 grader og smør en kageform (helst i størrelsen 21x21x5).
Bland chokoladespåner, brun farin og kanel i en lille skål og stil det til side.
Pisk smør, sukker og æg med en håndpisker, indtil det er luftigt. Rør de moste bananer, crème fraiche og fløde i. Tilsæt nu mel, bagepulver, natron og salt mens du rører stille i dejen.
Hæld nu lidt mere end halvdelen af dejen i bunden af formen. Drys med halvdelen af kaneldrysset. Fordel forsigtigt resten af dejen henover laget og slut af med det sidste kaneldrys.
Bag kagen i ovnen i 35 – 40 min. eller indtil der ikke hænger noget fast på en kødnål.

~~ Jeg synes personligt der er lidt for meget chokolade og kaneldrys (farin) i kagen - det kan der kan godt skæres lidt ned på uden at den bliver dårligere af den grund ~~

Opskriften er fundet her.

Ingen kommentarer: