fredag den 3. september 2010

Et fantastisk brød: Løgbrød


Jeg er den heldige ejer af en bagemaskine! Desværre havde jeg lidt glemt at jeg havde et sådant maskineri, for med en brødmaskine bliver brødet virkelig som hvis det var købt hos bageren! Og ikke noget med klisterede fingre i bolledejen - det er jo et stort plus! Dertil er det forkælelse at kunne stå op til helt friskbagt brød!

Løgbrød er en rigtig lækker spise som tilbehør til hovedretter (fx supper her i efterårsmånederne) men jeg endte ganske enkelt med at lave en god ostemad og en pølsemad (selvfølgelig en pølse fra slagteren).

Løgbrød (til bagemaskine)*:

Følgende ingredienser hælders i bageformen i nævnte rækkefølge:
325 ml. koldt vand
1 tsk. løgpulver
½ tsk. hvidløgspulver
500 g. hvedemel
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
2-3 spsk. olie
1 tsk. tørgær
100 g. ristede løg

Indstil bagemaskinen efter det program der passer til denne type brød (varierer efter model).

MUMS!

* Opskriften er hentet fra http://bagemaskinen.dk/

Ingen kommentarer: