Super lækre knækbrød (jeg ikke selv kan tage æren for).
Lige efter de kom ud af ovnen, kunne jeg ikke dy mig ... og foråd mig i dem :-) De er virkelig lækre, nemme at lave og fuld af sunde kerner (godt til et mellemmåltid). Jeg vil klart anbefale at tilsætte ost som det foreslås i opskriften, da det lige giver det sidste pift. Hvis man puttede måske 2-3 håndfulde ost i, kunne de udemærket gå som velkomstsnak til fx en kold øl tænker jeg.
Malles knækkerier
ca. 25 stk.
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
3½ dl hvedemel
2 dl vand
1 1/4 dl smagsneutral olie
1 tsk bagepulver
2½ tsk groft salt
Evt: en god håndfuld reven ost (jeg brugte rød primadonna)
Rør alle ingredienser sammen. Dej dejen i 2 portioner. Hver portion rulles ud mellem to lag bagepapir. Fjern det øverste lag og skær dejen i den størrelse, man ønsker knækbrødet skal have. Bag knækbrødet ved 200 grader i 15-20 minutter til det er gyldent. Del knækbrødet i de forskårne stykker og lad dem afkøle på rist.
Opskriften er fra kogebogen "Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne" af Sif Orellana.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar